Hier vind je aankondigingen en nieuws over de 4 Mijl van Assen en het 4 Mijl Festival uit regionale kranten, huis aan huis bladen, sociale media en nieuws-sites. Kijk voor ‘ouder nieuws’ op de sub-pagina nieuws archief!

RTV Drenthe: Assen loopt zich jong: Nieuwe 4 Mijl-routes in bijna alle wijken

Vier mijl rennen, dat hoeft niet alleen tijdens het jaarlijkse evenement in Assen. De organisatoren van de 4 Mijl hebben namelijk routeborden in verschillende wijken neergezet, waardoor mensen op eigen initiatief de 6,4 kilometer kunnen hardlopen. Lees en bekijk de bijdrage hierover van RTV Drenthe.

Ook te lezen en te bekijken bij de NOS!

Officiële opening van 4 Mijl Wijkroutes én van de inschrijving voor de 4 Mijl op 21 sept. 2024

Op vrijdag 5 april 2024 zijn de vijf nieuwe 4 Mijl Wijkroutes officieel in gebruik genomen. Daartoe liepen vanaf het startpunt van de originele 4 Mijl route in Marsdijk vijf hardlopers (met fakkel) elk naar een startpunt van een wijkroute. Daar werden de lopers opgewacht door de wijkwethouder, vertegenwoordigers van de 4 Mijl organisatie en teams die vanaf dat wijk-startpunt een sportieve activiteit gingen uitvoeren. Na een speech door de wethouder en de openingshandeling vertrok het team aan sportievelingen om de betreffende wijkroute ‘in te wijden’.

In de Kloosterveste was er een grotere ceremonie. Daar werd na diverse speeches als laatste de wijkroute van Kloosterveen officieel geopend door gedeputeerde Yvonne Turenhout en wethouder Bert Jan ten Oever.

Daarna was het de beurt aan wethouder Albert Smit om de inschrijving voor de 4 Mijl van Assen officieel te openen, via een ‘druk op de knop’.

Asser Courant: Vijf nieuwe, vaste 4 Mijl-trajecten in wijken Assen. ‘Professioneel via vaste bewegwijzering

De organisatie van de 4 Mijl van Assen heeft, naast de vaste route in Marsdijk, vijf nieuwe, permanente 4 Mijl-trajecten uitgezet in Asser wijken: Assen-Oost, Baggelhuizen, Kloosterveen, Lariks en Pittelo. “Een prachtige uitbreiding aan mogelijkheden om te bewegen”, aldus Bertjan Marree, organisator van de 4 Mijl van Assen en het 4 Mijl Festival. De routes worden op 5 april op feestelijke wijze geopend. Klik hier voor het artikel.

Foto door Lammert Aling van hardlopers bij artikel in Asser Courant over opening 4 Mijl Wijkroutes

Eerste 4 Mijl Wijkroute is een feit!

Met de plaatsing van het start-/finishbord in De Kloosterveste is de 4 Mijl Wijkroute van Kloosterveen voltooid.
Komende weken worden de resterende wijkroutes opgeleverd in Assen Oost, Baggelhuizen, Lariks en Pittelo.
Details over de Wijkroutes vind je onder ‘FAQ – Overig‘ en dan helemaal onderin bij: 4 Mijl Wijkroutes op de kaart.

Start-/finishbord geplaatst voor 4 Mijl Wijkroute Kloosterveen

Er komt weer een Kleedjesmarkt!

Tijdens het 4 Mijl Festival 2024 is er weer een kleedjesmarkt met kinderspullen bij het kidsplein.
Daarbij mogen er ook best papa’s, mama’s en grootouders bij het kleedje zitten, zolang er alleen maar kinderspullen worden aangeboden.

Zorg dat jij een plekje hebt, de inschrijflink volgt nog.

Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met ‘Activiteiten Marsdijk‘.

Proef de sfeer gewoon nog een keer!

Bekijk hier de lange Aftermovie van editie 2023.

Klik hier voor de Aftermovie-2023.